Gorzelnictwo i drożdżownictwo Jarociński Jerzy, Jaros Kazimierz [1980]

Jarociński Jerzy, Jaros Kazimierz Gorzelnictwo i drożdżownictwo Warszawa 1980, Wyd. Szkolne i Ped.  ISBN: 8302009873

Kod producenta: 8302009873

Cena: 140.00

EGZEMPLARZ DOSTĘPNY

TERMIN REALIZACJI - MAKSYMALNIE WYNOSI 5 DNI ROBOCZYCH
(3 DNI NA REALIZACJĘ ZAMÓWIENIA ORAZ 2 DNI ROBOCZE NA DOSTAWĘ)

GDYBY KTOŚ Z PAŃSTWA ŻYCZYŁ SOBIE KRÓTSZY TERMIN REALIZACJI
ZAMÓWIENIA - PROSZĘ O KONTAKT MAILOWY LUB TELEFONICZNY

facebook Google+

Opis produktu:

Jarociński Jerzy, Jaros Kazimierz

Gorzelnictwo i drożdżownictwo

Warszawa 1980, Wyd. Szkolne i Ped. 

ISBN: 8302009873 

Str. 318, [1] 

Oprawa tekturowa, 24 cm 

Ilustracje 

Stan db+. [niew. otarcia kraw. opr., min. zag. bloku].

     

                   Spis treści [działy]: 

    

Wiadomości wstępne

Surowce gorzelnicze

Transport i przyjmowanie surowców do produkcji

Mycie i czyszczenie surowców okopowych oraz urządzenia do tego celu

Parowanie surowców

Słodowanie ziarna

Zacieranie

Procesy fermentacji w gorzelnictwie i drożdżownictwie

Inne sposoby przerabiania ziemniaków

Destylacja spirytusu

Wykorzystanie wywaru z gorzelni rolniczych

Gorzelnictwo przemysłowe

Utylizacja drożdży pofermentacyjnych

Produkcja drożdży paszowych

Produkcja drożdży piekarskich

Utylizacja wywaru melasowego

Ochrona środowiska i uzdatniania wody

Utylizacja dwutlenku węgla

Rektyfikacja spirytusu

Magazynowanie i transport spirytusu

Produkcja wódek i denaturatu

Produkcja kwasu mlekowego, octu i musztardy,

Zarządzenia, wytyczne i normy związane z produkcją spirytusu

Wyślij wiadomość gdy wiadomość pojawi się na stanie

Podaj adres email a powiadomimy Cię gdy książka pojawi się na stanie